top of page

Stenenes betydning

Steiner og Krystaller samhandler med alt levende, som for eksempel oss mennesker. Hver stein har sin egen kraft og ‘spesialitet’ om du vil. Vi kan derfor ha glede av å jobbe med forskjellige steiner til forskjellige tider.

For mange av oss er dette helt intuitivt; vi trekkes mot det vi trenger. Som at vi får lyst til å ha på en spesiell ring eller noen spesielle øredobber. Om du har lyst til å ha på perlene, så er det kanskje fordi du trenger den energien de kan gi deg?
 
Steinene trekker til seg energier som skal heles, og det er derfor viktig å rense dem med jevne mellomrom. Det er flere måter å gjøre det på; for eksempel hold under rennende vann og se at alt som ikke skal være der ‘renner av’, eller om du er så heldig å ha Reiki 2 så benytter du symbolene slik du har lært – det er magisk!
 

Alle steiner/perler vi selger gjennom House of Good People er både renset og aktivert for å kunne sin nye eier en best mulig opplevelse.
Steinene elsker å ligge i vinduet natt til fullmåne – det sies at det er noe av det mest revitaliserende for en stein. 

Les mer om metallenes kvaliteter

Aventurin

AVENTURIN er en eventyrstein! Nøkkelordet for denne steinen er overflod, den sies å være en av de mest lykkebringende krystallene - derfor kalles den også for Eventyrin! Den lykkebringende energien viser oss at ingenting er umulig. Den åpner for nye muligheter, alt kan la seg gjøre. Den er en 'overflod sten' som gir oss hell i både kjærlighet og arbeid når vi åpner opp for dens energi. Aventurin gir letthet og munterhet samt overraskende opplevelser. Den kan fremme et mer optimistisk tankesett som vil gjøre det mindre skremmende å tre ut av komfortsonen. Den løser opp i gammel sorg og hjelper oss til å få lysere, mer fremadrettede tanker. 
 
Som mange andre grønne steiner er også Aventurin knyttet til hjerte chakra, men har også stor innvirkning på de øvrige chakraene. Aventurin gir en ubekymret følelse av selvtillit og har stor innvirkning på synet, både det indre og det ytre. Den egner seg godt til meditasjon og visualisering, og kan være til god hjelp i en utviklingsprosess. 

Månestein

MÅNESTEIN er en spirituelt utvidende stein, skjebnens stein. Den er sterkt forbundet med månens energi og balanserer yin, den feminine energien, med kroppens energi – vår indre rytme. Alle ‘kvinnelige ubalanser’ som har med fruktbarhet, menstruasjon, hormoner eller klimakteriet å gjøre kan ha positiv effekt av Månestein (gjerne sammen med karneol). Månestein er regnet for å være en av de beste krystallene for fruktbarhet. 
 
Der andre krystaller får tingene opp til overflaten, healer og styrker månesteinen. Månestein energien gir styrke til å stå i egne følelser, eget liv, og til å sette gode grenser. Det er som at den ‘glatter alt ut’ og etterlater oss med en god følelse. Rubinen hjelper oss med å håndtere våre farsbånd, månesteinen våre morsbånd. 

Perle

PERLE er havets edelsten, og den støtter vår vei mot å forenes med og forstå vårt eget indre. Selv starter den som et lite sandkorn og ender som en vakker perle. Ikke ulik diamanten (som starter som kull og ender som en diamant) hjelper den oss i vår egen transformasjon. Alt er mulig, den hjelper oss forbi våre begrensninger. Renhet og klarhet i både kropp og sinn er perlens fremste egenskap. Alle indre organer og funksjoner aktiveres ved bruk av perlen. Vi gjemmer våre følelser og spenninger i dette området, og alle følelsesmessige ubalanser hjelpes bedre av perlen enn av noen annen sten. Vann-elementet er harmonisk nær perlen, vann er følelser. Perlen assosieres også med månen og er fin for å komme i balanse med månens energier. Lyse perler fremmer de feminine energier og styrkes særlig ved fullmåne, mens mørke perler styrker de maskuline energier og påvirkes mest ved nymåne.
 
Perlen gir oversikt, klare tanker og styrke. Den er også god for å beskytte seg mot andres energier. Ønsker du å få kontakt med de virkelige verdier i ditt liv, er perlen fin å jobbe med. Perlen er selvransakende og konfronterer deg med deg selv. Da fungerer den ofte som et speil, og prosessen følger dens egen utviklingshistorie. Du kommer inn i dine dypeste kammer (vanligvis er disse lukket), får oppløst motstand, for så å utvikle styrke og skjønnhet.

Røykkvarts

RØYKKVARTS er jordingsstein nummer én. Den er både stabiliserende og jordende, med sentrerende energier. Den styrker rotchakra samtidig som den renser. Den gir støtte til bevissthet arbeide, samtidig som balanse er stikkordet. Den ‘slipper lys inn i mørket’ og hjelper oss å gi slipp på det vi ikke lenger trenger, det som hemmer vår vekst og utvikling.
 
Krystallen har en frekvens som gir oss en følelse av at det finnes en trygg plattform inne i oss. Røykkvartsen gir også en beskyttelse i auraen, som hjelper oss å holde negative frekvenser utenfor vårt eget energisystem.

 

GUL KALSITT

Gul kalsitt er en representant for glede, spontanitet og overflod. Den er kontakten med det indre lekende og ubekymrede barnet i oss. Steinen gir ro og trygghet; hjelper oss med å avbalansere sinnet, redusere stress og nervøsitet. Den gir kreativitet og nytenkning. Gul Kalsitt hører til Solar Plexus, og fysiske organer er lever, milt, bukspyttkjertel og slimhinner. 

Det er lettere å jobbe med de dypereliggende følelsene i oss når vi merker at det også er glede å hente!

OBSIDIAN

Obsidian er størknet lava. Den relaterer til vårt rotchakra og forbindelsen til jord-energien, og det fysiske – vår kropp. Den gir oss kontakt med kroppens puls og behov. Den vekker trangen til å bruke seg selv fysisk, i for eksempel sportslig utfoldelse. Den handler om å få tak i sitt eget fundament, finne roten til eventuelle problemer. 

Obsidian er kjent for å være sterkt beskyttende, og danner et skjold mot negative energier. Den renser giftstoffer fra leveren (hovedsetet for sinne). Den hjelper oss å gi slipp på det vi bærer av mørke i oss for derved å kunne gi plass til mer lys. Generelt også anbefalt om man er i ferd med å kvitte seg med dårlige vaner som røkning, trøstespising osv.

 


Les mer om metallenes kvaliteter
 

Kontaktinformasjon

Organisasjonsnummer: 824 462 372 
E-post: helen@houseofgoodpeople.com 
 

Vi håper du blir fornøyd med varene! 

bottom of page